Upper Platte Drought Contingency Plan Drought Task Force Meeting

Meeting Information

Date & Time	Location	Contact
Wednesday, March 29	Mid-Plains Community College –	Ryan Kelly
9:00 AM – 12:00 PM	Ogallala Campus	John Engel
Mountain Time	(512 E B St S, Ogallala, NE	
	69153)	

Agenda

Time	Activity	
9:00 – 9:15 AM	Gather/Get Settled	
9:15 - 9:30 AM	Welcome & Introductions	
[about 15 minutes]		
9:30 – 9:45 AM	Review of Meeting #1/Identified Drought Vulnerabilities	
[about 15 minutes]		
9:45 - 10:15 AM	Discuss Monitoring Protocols	
[about 30 minutes]	Historic gauge data and existing monitoring	
	What other monitoring protocols would be valuable (qualitative OR)	
	quantitative)	
	Open Discussion	
10:15 – 10:30 AM	Break	
[about 15 minutes]		
10:30 – 11:05 AM	Small Group Activity: Vulnerabilities Discussion by Sector	
[about 35 minutes]	 Identify the major short term drought vulnerabilities to each sector 	
	 Identify the major long term drought vulnerabilities to each sector 	
	 Identify the top priority impacts in each sector to focus mitigation 	
	and response actions	
11:05 – 11:10 AM	Stretch Break	
[about 5 minutes]		
11:10 – 11:45 AM	Small Group Activity: Mitigation Actions by Sector	
[about 35 minutes]	 What mitigation actions would best serve short-term droughts? 	
	What mitigation actions would best serve long-term droughts?	
11:45 AM – 12:00 PM	Report Out & Next Steps	
[about 15 minutes]		